Бамбук

Бамбукове волокно - це різновид віскози, тільки не з соснової деревини, а з бамбуковою. Бамбук за показниками приємності і корисності в шкарпетці близький до льону. Бамбукове волокно володіє особливими природними властивостями - антибактеріальними, дезодорує і зупиняє ріст бактерій і, як наслідок, - запобігає виникненню запахів.

Властивості пряжі з бамбука:

  • дуже мяка, лагідна на дотик
  • пряжа дуже комфортна в носінні, таке відчуття, що на тобі виріб зшите з тканини
  • вироби дарують відчуття прохолоди і комфорту спекотним літом
  • плавно ковзає по спиць, добре лягати в вязанні, петлі рівні й акуратні.
  • при пранні поводиться як бавовна.
  • після прання полотно виходить хвилясті, рівним і ошатним, завдяки ледве помітного блиску
  • полотно вбирає в 3 рази більше вологи, ніж бавовна
  • знижує шкідливий вплив сонця, погано пропускаючи ультрафіолетові промені.

Але є і мінуси: виріб тягнеться після прання в довжину на 4-5 см, стає мякої консистенції. Так що повязаний зразок потрібно обовязково випрати.

ВОЛОКНА на бамбукових ОСНОВІ

В якості сировини для виготовлення бамбукового волокна застосовується необроблений (сирої) природний бамбук віком 3-4 роки, з якого за допомогою сучасної наукової технології отримують бамбукову целюлозу. З целюлози виготовляють пряжу, з якої в свою чергу тчуть полотно. В ході виробничого процесу не використовуються ніякі додаткові добавки, що дозволяє зберегти всі унікальні природні властивості натурального бамбука: прекрасну повітропроникність, унікальні гігроскопічні властивості (здатність вбирати вологу), а також здатність до швидкого висихання. Крім цього, продукція, виготовлена з бамбука, володіє природними антибактеріальними властивостями, а також функцією відображення ультрафіолетових променів.

Вироби з бамбука є досить зносостійкими, прекрасно тримають колір (витримують прання до 500 разів, не змінюючи початкового відтінку) , дивно приємні на дотик, комфортні при зіткненні зі шкірою, мають гарний зовнішній вигляд і володіють оздоровчим ефектом.

Share this post