футер.jpg

Футер

футеровані переплетення - полотно з виворітного боку має начісування, що робить його теплим, дуже мяким і приємним на дотик.

Дитячий одяг з футера відрізняється дбайливим ставленням до шкіри малюка , мякістю і відчуттям ніжного дотику. Теплі властивості футера забезпечує начісування з внутрішньої сторони, тому він ідеально підходить для прохолодної погоди. У той же час футер відмінно пропускає повітря і дозволяє шкірі дишать.Футер, як говорилося раніше, є натуральною тканиною: він виготовляється з бавовни. Завдяки цьому, тканина дозволяє шкірі "дихати", чудово зберігаючи при цьому тепло. Футер добре вбирає вологу і, при цьому, залишається гіпоалергенним. Також він відмінно зберігає форму, завдяки чому на виробах не утворюються витягнення. Ще одна важлива якість даної тканини - довговічність: затяжки, потертості і каташкі на виробах не зявляються. Іноді в футер додають лайкру або поліестер, тим самим, вдосконалюючи його якість. Завдяки введенню синтетичних ниток, футер набуває зовнішній блиск і еластичність, стає більш стійким до деформацій, міцним і довговічним.

Єдиний мінус матеріалу - чутливість до високих температур і прямих сонячних променів, які руйнують волокна і, тим самим, псують вироби з футера.

Практичність і довговічність в поєднанні зі зручністю роблять одяг з футера правильним вибором.Разновідность футера:

  • Однонитковий (футер-бавовна) - найтонший з усіх видів. Футер в одну нитку буває тільки бавовняний, він йде на дитячі речі для самих маленьких, так як абсолютно нешкідливий.
  • У дві нитки (футер 2-х нитка) - більш щільний, з відчутним ворсом по вивороту. Найчастіше зустрічається сумішеві матеріал, з поліестером або лайкрою. Лайкра дозволяє тканини розтягуватися, але тримати форму, робить футер міцніше і декоративніше. З такого плетіння шиють спортивні костюми, піжамні комплекти, халати, повсякденне і вихідну одяг, одяг для дітей
  • У три нитки (футер 3-х нитка) - самий щільний, з довгим, густим начосом. Це тепла тканина, з добавками лайкри, поліестеру або вовни. Оптимальний варіант для верхнього одягу і спортивних костюмів, що використовуються в холодну пору року.

Догляд за виробами з футера

Ні для кого не секрет, що правильний догляд за виробом - гарант його довговічності і гарного зовнішнього вигляду. Саме тому необхідно враховувати вид тканини, з якого пошита річ. Перше, що потрібно зробити перед пранням - звернути увагу на ярличок вироби, де будуть вказані певні правила прання і прасування. Якщо ж ніяких символів там немає, правила догляду наступні:

  • Одяг з товстого футера потрібно прати при температурі 50 - 60 ° С, з тонкого - при 30 - 40 ° С.
  • якщо білизна біле, підійде універсальний порошок, а якщо кольорове - краще підібрати делікатне миючий засіб, рідке, або пральний порошок для кольорових речей.
  • Кипятити речі з футера категорично не рекомендується: можете серйозно зіпсувати виріб.
  • Сушити футер краще в природних умовах, ідеально, якщо прямі сонячні промені при цьому не будуть потрапляти на виріб.
  • якщо білизна пошито з товстої тканини, з начосом, його краще розвішувати для сушіння напіввологу .
  • Прасувати вироби потрібно в режимі "хлопок", якщо тканина товста, і в режимі "шовк" або "делікатний", щоб не пошкодити волокна, якщо тонка.

Share this post