7 помилок молодої мами.

Перша дитина - це завжди дуже складно! Спочатку ти не знаєш і не розумієш, що з ним робити. Доводиться вчитися обходитися з крихіткою, звикати і підлаштовуватися під новий образ життя, багато чим жертвувати і намагатися все встигати.

Це насправді величезний стрес для жінки! Звідси і післяродова депресія, нервові зриви та інші проблеми зі здоровям. Недосипання, хронічна втома, роздратованість, неможливість розслабитися, маса нових обовязків і нікуди не дівається роботи по дому, кричить дитина, незадоволений чоловік, а якщо ще й робота? Справжнє пекло!

І зовсім не дивно, що це все геть відбиває бажання коли-небудь стати мамою вдруге! Знайоме, правда? Не вміючи розподіляти свої сили і правильно розпоряджатися ресурсами, взявши занадто багато на свої тендітні плечі, ми самі створюємо це пекло навколо! Так Так! Причина в нас самих, точніше в тих помилках, які ми здійснюємо щодня через незнання, навязаних стереотипів і "бабусиних байкою" про те, яка повинна бути мама і що вона зобовязана робити. Забудь про це! Все набагато простіше, ніж Вам здається!

7 помилок, які отруюють тобі життя.

Вони не дають в повній мірі відчути всю радість материнства, але ж це дійсно велике щастя!

1 помилка: Відмова годувати грудьми.


Ти думаєш дарма на кожному розі кричать про користь грудного вигодовування? Це добре не тільки для здоровя та імунітету малюка, але і в першу чергу для тебе:

  • економія часу і зовсім не маленьких коштів;
  • можливість відпочивати під час годування;
  • немає необхідності підхоплюватися по ночах і бігти готувати суміш;
  • годувати можна де і коли завгодно, адже все" необхідне "завжди під рукою.

Якщо правильно доглядати за грудьми, то втрата форми, тріщини на сосках і інші можливі наслідки оминуть тебе стороною ! Якщо є можливість годувати грудьми - роби це! До останнього!

2 помилка: Ти досі гладиш всю дитячий одяг?


Ти - сама собі ускладнюєш життя! Що б не твердили бабусі, мами, тітки, подруги та інші "горе - порадники", знай - дитячі речі не потребують постійної прасування (ну може тільки в перші 3 місяці життя дитини)! Досить прати одяг для новонароджених спеціальними дитячими порошками окремо від дорослих речей і дуже добре виполіскувати їх. От і все. Гранично просто. Дитинка в цілковитій безпеці, а у тебе є час на що - то інше або на себе кохану в кінці-кінців!

А всіх " незадоволених "можеш любязно запросити до себе на вихідні і надати відмінну можливість перегладіть всю дитячий одяг і ваші речі за одне! Нехай розважаються:))

Також, не варто відмовлятися від допомоги! Це значно спростить тобі жізнь.Ти ж не термінатор, а жінка. Ми знаємо, що ви вже стали забувати про це!

3 помилка: Чи не чоловіча це робота!


Всім відомо, що чоловік так само як і жінка має брати активну участь у процесі" плекання "малюка. На одних словах про любов далеко не заїдеш, нехай чоловік показує свою любов справою - погуляє з дитинкою, сходить в магазин, разом з Вами сходить в дитячу поліклініку. І не треба відмовлятися від будь-якої допомоги з дому - спільні прибирання, прогулянки і готування дуже зближують і не дають відчувати чоловікові себе "обділеним".

4 помилка: Зібратися на прогулянку з малюком для тебе - ціла епопея з криками і нервами?


спокій і тільки спокій! Вихід є! Одягнути малюка - ще те випробування для нервової системи матусі! Малюки не люблять одягатися і це факт, вони можуть вередувати без причини, а з бейбікамі постарше інша проблема - карапузи пручаються, балуються і не хочуть одягати штани або кофточку з "особистих міркувань". Які тут гуляння!

Не біда! Не хоче - не потрібно! Шукаємо вихід із ситуації. Зручна, а не модний одяг повинна бути перевагу в дитячому гардеробі. Відмінною альтернативою крутим джинсам послужать давно всім полюбилися чоловічки для карапузів. Прості в переодяганні, зручно змінювати памперс, ніде нічого не тисне і не задирається. Така одяг для крихти істотно заощадить Вам час на збори , а дитина буде відчувати себе абсолютно комфортно, що є основною запорукою успішної спокійної прогулянки!

І ще одна порада: обовязково обзаведіться дитячим спальним мішком для прогулянок! Це замінить масу зайвого одягу, а потім вийти хороший комбез! Згодом зрозумієте, як класно вам вдалося заощадити не тільки свого часу, але і сімейний бюджет.

5 помилка: Дорогі іграшки!


В 21 столітті маркетинг і реклама працюють на ура! Дитячі іграшки - золота жила! Батьки масово скуповують дорогі розвивалки, мобілі, супер - пупер брязкальця та інший непотріб, який потім валяється без діла по всьому будинку, а малюк розважатися з каструлею і порожній картонною коробкою. Новонароджене навряд чи відрізнить круту іграшку від звичайної, а дітки постарше люблять грати з простими побутовими предметами: столовими приборами, серветками, старими телефонами та іншої, на перший погляд, "не цікавою нісенітницею".

І нехай! Такі ігри добре розвивають фантазію кіндера, допоможуть краще вивчити світ навколо нього. Насправді багато дитячих психологів вважають, що для повноцінного розвитку дитині не потрібно багато іграшок, набагато важливіше для нього - увага батьків!

Відмовлятися від дорогих подарунків, звичайно, теж не варто - нехай їх дарують маляті на свята дідуся, бабусі та інші родичі та друзі!

6 помилка: Ізолювати себе від суспільства!


Дитина - НЕ наглядач у вязниці, а ти не укладена! Поява маляти не зобовязує тебе відмовитися від своєї колишньої активного життя і виходів "у світ". Звичайно, тягати всюди за собою коляску - вельми проблематично, але вихід є завжди, було б бажання!

Слінг або кенгурушка - твій рятівник! Сучасні матусі в усьому світі давно облюбували такий засіб транспортування малюка. Це дозволяє тобі бути мобільною і доступною зовнішнього світу завжди! До речі і діткам до смаку така штука, адже в слінгу / кенгуру малюк перебувати в близькому контакті з мамою, а значить відчуває себе комфортно і спокійно.

7 помилка: Ставлення до дитини.


Хочеш стати щасливою мамою і дарувати кожен день любов і радість своєму чаду? Просто прийми його таким який він є, з усіма його особливостями і характером! Це і не тільки з дітьми працює :) Боротьба безглузда! Дитина - це особистість, з якою теж потрібно вміти рахуватися і взаємодіяти! Діти не народжуються з вибраними нами заздалегідь набором характеристик. Кожен малюк унікальний! Не переживай, що твоя крихітка занадто тиха або навпаки гіпперактівная! Не варто раздрюхівать або лаяти дитини, просто треба вміти налаштуватися на його хвилю, прислухатися до нього, адже це частинка тебе! Станьте для нього найкращим другом і Ви побачите, що все може бути добре!

Материнство - це не катування, якщо подивитися на нього з іншого боку, а великий дар! Використовуйте ці правила і будьте щасливі!

Сподіваємося на те, що ми змогли Вам хоч чимось допомогти, тоді не забудьте поділиться статтею з подругою.

Ваші коментарі для нас ще важливіше.

З турботою про Вас, команда ТРІкотаЖЖЖ!

Share this post