Бавовна або синтетика? Як розрізнити? 8 порад допоможуть Вам в правильному виборі!

Здавалося б, відрізнити, при покупці, натуральну тканину від синтетичної не складе особливої складності, так як на бірочка вироби практично завжди вказано склад. Або завжди можна запитати продавця.

Але, на жаль, ніякої гарантії це Вам не дає. Частенько виробники намагаються підсунути під виглядом дорогого якісного натурального вироби, дешеву синтетичну підробку, та й на совість продавців не завжди варто розраховувати. Тому дуже важливо самому навчиться розпізнавати тканини, щоб не купити "кота в мішку".

8 порад допоможуть Вам впорається з поставленим завданням не гірше будь-якого експерта! І так, способи визначення в магазині:


Вага виробу.

Бавовна важче синтетики ! Запамятайте, будь-який натуральний матеріал добре відчувається в руках! А причина прихована в бавовняному волокні. Воно завжди важче синтетичного аналога.Старайтесь враховувати цей аспект при покупці бавовняних речей.

Статика.

Якщо потерти синтетику , вона почне потріскувати і битися струмом , пускаючи світяться ледве помітні іскорки. Такі "чудеса" не властиві натуральним матеріалам, котон нейтральний до заряду і не електризується!

Тактильні відчуття .

Справжні тканини завжди дуже приємні на дотик , вони мякі і легко стають теплими від дотику руки. З синтетикою все навпаки. Вона завжди залишається холодної і скрипить в руках.

Блищить? 100% синтетика!

бавовняна тканина, за своєю природою, блиск не характерний . Є єдиний виняток - сатин. Для цієї тканини твердження не справедливо, так як через особливого плетіння і скручування ниток невеликий блиск у сатину все-таки імеется.Другіе ж натуральні матеріали не блищать! Намотайте на вус!

Бавовна мнеться !


А ось синтетична сестриця майже не мнеться і майже відразу приймає початкову форму.

Перераховані вище "премудрості" в своєму простому "виконанні" допоможуть уникнути Вам образливих казусів ще на етапі покупки! А далі способи тестів, які, на жаль, не вийде провести в магазині. Але за допомогою яких, в домашніх умовах Ви з легкістю викриєте "злодійку" синтетику і при бажанні повернете річ в магазин (А що? Чи маєте право! Закон захисту прав споживачів ще ніхто не відміняв!).

Паліть !


да да! Ми не помилилися! Саме горіння тканини допоможе точно визначити які сюрпризи приховав від нас виробник. Правда, не потрібно палити всю річ, досить маленького клаптика або краю внутрішньої сторони шва.

Бавовна горить добре, при згорянні видає характерний запах паленої папери. Після горіння залишає попіл, який легко розкришити.

Синтетика тліє зі специфічним запахом.Есть також сумішеві тканини (поєднання штучних ниток і бавовняних волокон), в залежності від пропорцій домінуючого волокна і характерне горіння (тління), а також залишки попелу або їх відсутність.

Катишки - ну куди ж без них.


Бавовна в процесі експлуатації не утворює ці ненависні катишки - грудочки, на відміну від синтетичних тканин! Можете відшукати в своєму шафі старі речі з бавовни, в якості якої Ви впевнені, і о, диво! Ви не знайдете на ньому ніяких катишек.

Ця рада підходить і для перевірки в магазіне.Просто візьміть виріб і злегка його потріте.Сінтетіке цього буде більш ніж достатньо.

Натуральні матеріали після прання сохнуть набагато довше!


Якщо синтетика після віджимання в машинці дістається практично сухий, то бавовняна річ буде ще досить вологою, та і сохнути буде вдвічі довше.


на жаль, на етапі покупки ніхто Вам не дасть проводити подібні експерименти. Але з часом, використовуючи наші поради, Ви приловчитеся і Ваш досвідчене вже очей не залишить горе виробникам і підступним продавцям жодного шансу!

Спираючись на статтю Ви можете протестувати і нашу продукцію на trikotazzz.com.ua ! З упевненістю заявляємо - ми за неї спокійні! Адже наш девіз: "Все найкраще дітям!"

З турботою про ваших малюків Ваш улюблений "ТРІкотаЖЖЖ"!

Share this post