Для всіх батьків 2-3 льоток питання "як привчити дитину до горщика?" топ в списку!

Кілька порад новачкам допоможуть вирішити цю проблему легко і невимушено. Найдієвіші способи навчити дитину користуватися горщиком.

Для початку, запасіться терпінням-процес привчання НЕ обіцяє бути легким. Це перше і найголовніше правило.

Покупка .

Зробіть це разом з дитиною. Постарайтеся сформувати у малюка тільки хороші враження про горщику. Не варто купувати супер - пупер наворочений горщик. Простота - сестра таланту. Він повинен подобається дитині, але не лякати і не дратувати.

 Завдання-правильний вибір горщика для дитини.

Не потрібно примушувати малюка сидіти на ньому. Все повинно бути добровільно і бажано в ігровій формі, інакше дитинко уникатиме зустрічі з новим другом, що надалі може привести до проблем зі здоровям.

Найкращий вік для привчання дитини до горщика 2,5-3 роки.

В цей період у малюка починають вироблятися природні і усвідомлені навички контролювати свої" пі - пі "і" ка-ка ".

Спостерігаючи за чадом ви зможете визначити його готовність до горщика: дітки починають" проситься ", після нічного і обіднього сну підгузник залишається сухим, перед випорожненням дитя зосереджується, завмирає, присідає і т.д. Це перші дзвіночки готовності до "дорослим справах". Сміливо висаджуйте. Можете демонструвати на власному прикладі. Не соромтеся брати малюка з собою до вбиральні.

Обовязково хваліть дитину за успіхи в "справах рослин"!

Не сваріть малюка, якщо він "промазав" або посидів "неефективно"! Цього ні в якому разі робити не можна. У дитини може сформуватися стійка звязок між негативом і походом на горщик.

Ну і що, що не вийшло.

Якщо ваші "посиденьки" закінчилися безрезультатно, все одно виконайте процедуру особистої гігієни, це буде формувати у малюка потрібну звичку.

Вибирайте зручний домашній одяг для вашого чада, щоб він міг легко її зняти в потрібний момент, а інакше цей процес може закінчиться "ПП".

Якщо дитина боїться горщика (досить поширена проблема ).

Відволікайте малюка під час сидіння на ньому: читайте казки, розмовляйте, грайте з ним.

Цей відволікаючий маневр необхідний, так як дитинка спочатку не розуміє необхідністю сидіння на цьому дивному "агрегаті".

Дотримуючись наших простих рекомендацій і процес привчання дитини до горщика більше не буде для Вас глобальною проблемою і обовязково увінчається успіхом!

Share this post