У наш час секондхенд на піку популярності. Особливо, це стосується дитячих речей: дитина швидко росте і йому постійно потрібні обновки. З огляду на досить складній фінансовій ситуації у нас в країні, багато батьків не гребують комісіонка і секонд. Але не завжди економія доцільна, а, головне, безпечна! Купивши речі б / у ви піддаєте свою дитину небезпеці!

Кілька фактів, які змусять Вас двічі подумати перш ніж зробити подібну покупку:

  • А Ви замислювалися, чому всі ці «класні» фірмові одягу виявилися в секонді? Зазвичай люди здають речі з дірками і плямами, старі речі, а також одяг померлих людей (хто вірить в карму?). У деяких місцях на вулицях встановлюють спеціальні сміттєві баки, куди можна викидати тільки одяг і взуття.

  • Дослідники Інституту мікробіології Великобританії озвучили свій вердикт: секондхенд - речі, що пройшли Спецобробка (їх обробляють 40% -ним параформаліном протягом 165 хвилин при температурі 59 градусів) не безпечні для здоровя ! Одяг б / у дезінфікують токсичними хімікатами (формальдегідом), який нейтралізується тільки 25% нашатирем. Висока концентрація дуже небезпечна для життя. Формальдегід може викликати алергію, онкозахворювання, негативно позначається на шкірі, слизовій оболонці очей і дихальних шляхів, а також впливає на репродуктивну систему. Дитячий ніжний організм особливо схильний до інтоксикації.
  • Чи можуть бути переносником збудників небезпечних інфекцій. наприклад: Демодекоз (підшкірний кліщ), найчастіше переноситься через одяг. Область поразки - повіки, шкіра обличчя, брови, лоб, носогубні складки, підборіддя, вуха.
  • Хвороба Моргелонів. в Україні лікарі навіть не в силі її діагностувати, а збудником є "скажені черви", що обвиває все тіло під шкірою, чешущіеся, що рухається і кусючий. Спори і болячки розлітаються на 12 метрів, є високий ризик зараження. Особливо небезпечний для людей зі зниженим імунітетом. У США налічують понад 12 тисяч заражених. Назвати точну кількість захворілих в Україні не можливо.
  • Грибок . Це агресивне екологічне зєднання переносять навіть рідкий азот і температуру в мінус 196 градусів. Згубний для дихальних шляхів і шкірного покриву.
  • Не забуваємо про запах речей , від якого навіть через численні прання не можливо позбутися.
  • та й сама звичка купувати вживаний одяг не несе в собі нічого доброго .

Не економте на своїх дорогоцінних чад. Немає нічого ціннішого, ніж здоровя і безпеку Вашої дитини. Намагайтеся купувати тільки якісну і новий одяг і ростіть счастлівенькімі, а найголовніше-здоровенькими !!!

З турботою про Вас, ТРІкотаЖЖЖ

trikotazzz.com.ua

Share this post