Боді (від англ. Body - тіло) - дуже зручний вид одягу для малюка, який замінив собою незручні сорочечки.

найважливіше перевага боді - фіксація між ніжок дитини. Тому боді НЕ задирається і не скомківается, як сорочечка, що зручно, коли дитина маленька і багато часу лежить, а так само зручно, коли малюк підростає і починає багато рухатися, залишаючи поперек завжди закритою.

Боді бувають найрізноманітніші

  • з короткими, довгими рукавами або взагалі без них,
  • з відкритою шиєю і коміром на зразок водолазки,
  • з великою кількістю кнопок, що дозволяє його розстелити як ганчірку під дитиною, а потім застебнути,
  • практично зовсім без застібок.

Які боді коли одягати?

 боді-сорочечка

  • Кнопки спереду по всій довжині, розстібається повністю. Найзручніше боді для новонароджених 0-3 місяців. Повністю розстебнувши всі кнопки, ви підстильному боді під дитину, акуратно вставляєте ручки, легко застібаєте кнопки - і дитина одягнений! Такі боді економлять багато сил і нервів як мамі, так і малюкові. Для самих маленьких діток вкрай незручні кофтинки, що одягаються через голову, так як багато дітей категорично не люблять одягати щось через голову і висловлюють свій протест плачем. Зустрічаються боді із завязками та гудзиками.

 Боді з кнопками на плечі

  • Дві кнопки на лівому плечі. Коли дитина підросте, можна не боятися купувати одяг, надягають через голову. На вулицю, в магазин можна сміливо одягати боді з двома кнопками на плечі (як правило, на лівому). Такі боді набагато щільніше прилягають до шийки, ніж боді з запахом на плічках, є навіть моделі з подовженим шийкою, які комфортно закривають шию малюка в прохолодну погоду.

  • Одна або дві кнопки на спині. Зручні боді для вже рухливих сидять або ходять діток (на вік після півроку). Кнопки на спинці можуть турбувати малюка, якщо він багато часу проводить, лежачи на спині. Радимо звернути увагу на моделі боді-гольф - в холодну погоду дуже важливо, щоб горло дитини було надійно закрито.

  • Боді з запахом на плічках. Бувають з коротким і довгим рукавами, або взагалі як маєчки для спекотної погоди. Дуже зручний варіант боді для носіння вдома немовлятам старше 4-5 місяців. Боді з перехресним запахом дозволяють це робити швидко - ніяких зайвих рухів і застібок. При покупці вибирайте боді з мінімальним вирізом, зустрічаються моделі, де шия і плечі повністю оголені через неправильний крій (занадто великий виріз). Мінусом цих боді є тільки те, що шийка в них більш відкрита, ніж у варіантах з кнопочками.

Тепер Ви знаєте про дитячі бодик набагато більше!

Приємних Вам покупок.

Share this post