Найдобріший свято в році! День Святого Миколая Угодника.

Цікаві факти про походження. Тренд в подарунках.

Напередодні 19 грудня всі дітки, в передчутті подарунків, чекають з нетерпінням в гості святого угодника Миколая. Звідки зявилася ця чудова традиція? Хто Він, цей Микола? І що стане відмінним подарунком для Вашого малюка? Відповіді на ці питання ви отримаєте в нашій захоплюючій статті про день святого Миколая.

В Україні історія починається ще з часів чумацтва.Люді їздили до моря за сіллю, яка тоді була на вагу золота. Вирушаючи в далеку дорогу, чумаки просили захисту і заступництва саме у Миколая чудотворця. Починалася ця поїздка ранньою весною, коли починав сходити сніг, а поверталися чоловіки аж на початку грудня, перед першими заморозками, якраз напередодні дня святого Миколая (6 грудня за старим і 19 за новим стилем). Чумаки привозили додому багато гостинців для своїх рідних, але найбільше перепадало саме діткам. Передавали так само подарунки і сімям, які загинули в поїздці, чоловіків, а дітям говорили, що це їм святий Миколай послав за слухняність.

у цей світлий і добрий свято, дітки в Україні і на пострадянському просторі знаходять свої гостинці під подушкою. У Франції, Німеччині та багатьох інших європейських країнах подарунки прийнято класти в спеціальні шкарпетки, розвішані по дому або біля каміна. Оригінально вітають діток в Голландії і Нідерландах. Подаруночки їм святий Миколай залишає в черевиках біля вхідних дверей.

Але обовязковою умовою є послух! Погані хлопці можуть розраховувати тільки на різки або вугіллячко. Тому, напередодні свята, всі починають вести себе приблизно, на радість батькам, що теж свого роду подарунок дорослим.

19 грудня - не тільки день дарування, а й памяті реальної історичної особистості. Жив угодник Микола в IV столітті н.е. Походив з поважної і забезпеченої семьі.С дитинства відрізнявся своїм добрим серцем умінням співчувати ближнім. На основі його благих діянь і зявилася ця прекрасна традиція вітати дітей, які потребують і дарувати їм подарунки.

За легендою, ще молодий тоді, Микола спостерігаючи страждання дочки бідного вдівця, яка закохалася в хлопця з багатої сімї, а та, в свою чергу, не хотіла приймати "безприданницю", таємно вночі прокрався до будинку дівчини, заліз на дах і закинув в димохід мішечок з золотом.Монети прокидалися і потрапили в, сохнувшіе в каміні, шкарпетки. Доля пари склалася благополучно, а ця історія поклала основу звичаю класти подарунки в шкарпетки біля каміна. Але Микола не зупинився на етом.Под покровом ночі і таємниці, він продовжив у такий незвичний спосіб допомагати нуждающімся.Когда ж його розсекретили, то за його добрі справи, зробили єпископом в рідному місті Ізмірі.

Святитель Микола вніс величезний внесок в розвиток християнської віри і релігії, заохочував благодійність і, після своєї смерті, був зарахований до лику святих.Іменно Микола чудотворець вважається старшим над святими. Доброчесність його послужила відмінним прикладом іншим людям.В цей день прийнято пригощати гостей смачною їжею і таємно робити подарунки, особливо тим, хто в цьому має потребу. Таким чином, найдобріший свято в році охопив багато християнських країн, хоча корінням сягає в Малу Азію - батьківщину святого Миколая. Угодник став покровителем мандрівників, бідних, нужденних, маленьких діток і сиріт.

у нас, в день святого Миколая, під подушку дітям прийнято класти солодощі, книги, іграшки, одяг та інші приємні дрібниці. Трендом останніх кількох років, є дарувати дитячі піжами. Одяг для сну - це не тільки гарний, але і дуже практичний подарок.Поетому досі тримається в топі у мам і бабусь.

Мяка, затишна і приваблива піжаму для хлопчика або нічна сорочка для дівчинки , обовязково, порадує малюка, і він буде із задоволенням одягати її до сну. До речі, класні і якісні піжами для дітей Ви зможете знайти і в нашому інтернет магазині ТРІкотаЖЖЖ . Великий вибір від кращих українських торгових марок SMIL, Бонка і Соня. Даруйте радість і щастя своїм діткам разом з нами! Творіть добро! Мир вашому дому! З турботою про Вас, команда ТРІкотаЖжж

Share this post